2020 Mella & Myrsky

Puppy plans and news are written mainly only in Finnish. If you would like to know further information about puppy plans in English or Swedish, please take contact by e-mail: jessica.ristimaki @ gmail.com. 

Vuonna 2020 on suunnitteilla pentue sijoituskoiralleni Mellalle (Myytin Hei Hei Heinäkuu) Mokoma-pentueesta. Mellalle olen valinnut urokseksi Myrskyn (Something Like More Speed), jonka suvun tunnen hyvin.

mellaleikkii

Myytin Hei Hei Heinäkuu

Syntynyt: 4.9.2015

Luustoterveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä (LTV0), polvet ja olat kuvattu terveiksi

DNA: geenitestejä ei ole tehty

Harrastaa: tokoa, rally-tokoa, pk-jälkeä, paimennusta ja agilityä

Videoita:

Mella seuraa

Mella rally-tokokokeessa

Mellan noutotreeniä

Mella esineruudussa

 

Mellan omistaja kuvailee Mellaa näin:

Mellan parhaimmat puolet on sen motivoituneisuus tekemään ihan kaikkea, mitä ikinä keksit sen kanssa tehdä. Mellalla on todella hyvä vireensäätelykyky ja se tekee ihan täysillä sata lasissa menemättä yli. Mella haluaa aina onnistua ja olla paras, se rakastaa kun sitä ihaillaan. Se on tarkka ja oppii uuden helposti myös korkeassa vireessä ja lelupalkalla. Ja se tekemisen halu on pohjaton, mutta silti sitten kotona Mella on tosi huomaamaton, vetäytyy latautumaan jonnekin nukkumaan sisällä, kun mitään ei tapahdu. Mella ei juuri välitä häiriöstä, se keskittyy omaan. Mella on selvästi yhden perheen koira ja oma lauma on sille kaikki kaikessa. Se tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta ei juuri välitä niistä. Kaikille ihmisille Mella on avoin ja ystävällinen, mutta se jakaa suurimman osan rakkaudestaan omalle laumalle, vieraat on sille vain viihdytysvälineitä, jotka heittää lelua! 😀 Mella ei vedä hihnassa ja sitä voi pitää melkeinpä kaikkialla irti, ei räyhää eikä sikaile muutenkaan, odottaa lupaa ja on tosi kuuliainen.

Haasteena oikeastaan vaan sellainen ärsyttävä tapa, että jos meillä ei pihalla oo mitään tekemistä ja Mellalla tylsää, niin se käy paimentaa huskyjä sillei et juoksee huskytarhan ympäri ja saa kaikki kiihtymään ja juoksuttaa siinä aidalla ees taas niitä. Mutta se ei millään lailla oo mitenkään maanista tai mitään sellaista, että jäis
siihen hommaa jumiin, vaan käy pölläyttämässä kaikki huskyt liikkeelle. Se lopettaa komennuksesta, mut se on sellanen Mellan ärsyttävä pieni tapa. Jos Mellalla on ollut paljon tekemistä, niin ei tee tota ollenkaan, mut tylsyydessä sitten saattaa keksiä. Muuten Mella kyllä kestää myös päiviä ilman ohjelmaa, nukkuu kaikessa rauhassa sillon.

Mella myös luulee olevansa prinsessa ja että sillä olis oikeus käydä komentamassa muita huskyjä, jos esimerkiksi on iso lauma vapaana ja mä komennan jotain muuta nimeltä, niin Mella saattaa käydä juuri samaa koiraa, ketä mä oon komentanu, kans häntä pystyssä komentelemassa tai tönäsemässä kuin paimentais lammasta, kuvittelee et hänellä on oikeudet siihen. Kiihtyy myös toisten leikistä ja haluaa mennä ohjailemaan niitä itelle mieluisaksi. Sitte jos huskyt lähtee ilman Mellaa lenkille, niin Mella huutaa sisällä. Nää on ainoot sellaset huonot asiat mitä meidän arjesta löytyy.

Mella on mahtava koulutettava, aina motivoitunut, oppii helposti, tekee parhaansa aina. Ymmärtää niin paljon myös itse ja ajattelee itse jo seuraavalle tasolle, lukee mun tunteita superhyvin, mutta mikä parasta – ei mene mun jännityksestä vaikka kokeessa lukkoon, eikä reagoi ikinä paineistumalla. Jos koulutuksessa on joku haaste, niin se on että etenen joskus liian hitaasti ja jos pyydän useita samanlaisia toistoja, niin Mella luulee että sen pitää keksiä jotakin muuta ja alkaa tarjota lisäominaisuuksia.

Ruoka ei motivoi Mellaa niin paljon kuin lelut ja leikki, mutta kyllä se syö, mitä sen eteen laittaa ja palkkautuu jos on hyviä nameja. Matalassa vireessä tekee vaikka raksuilla palkkaa, mutta missään nimessä ei ole ahne tai ruualle perso, mutta ei myöskään nirso. Jos kouluttaa nameilla, niin yrittää joskus namin jälkee et voisko vielä päälle leikkiä hakemalla jonkun lelun.

Sori vähän pitkä tarina, mutta Mellasta tulee aina niin paljon tarinaa.. Se on sellainen mun oma aarre ❤

Myrsky

 

Something Like More Speed

Syntynyt: 25.11.2018

Luustoterveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV1 ja VA0

DNA: CEA, SN, TNS, NCL & IGS normal

Harrastaa: agilityä ja tokoa

Videoita:

Myrsky treenaa agilityä

Myrsky treenaa agilityä

Myrsky treenaa tottelevaisuutta

Myrskyn ensimmäinen jälkitreeni

 

Myrskyn omistaja kuvailee Myrskyä näin:

Myrsky on tosi hupaisa ja iloinen koira, sen seurassa ei voi olla vihainen. Treeneissä se on suhteellisen kiihkeä, eikä sitä tarvitse nostattaa ollenkaan. Muuten arjessa se omaa hyvän on-offin, enkä ole sille joutunut esimerkiksi rauhoittumista erikseen opettamaan, mutta se on aina valmis tekemään ja touhuamaan yhdessä, oli se tekeminen sitten mitä tahansa. En ole koskaan nähnyt, että Myrsky pelkäisi jotain siten, että se menettäisi toimintakyvyn. Se ei koskaan missään tilanteessa menetä toimintakykyä.
Myrsky on kuuntelee tosi tarkasti mitä siltä halutaan. Se on sellainen sotilaspoika, joka tekee työtä käskettyä. Mun mielestä Myrskyllä on myös tosi hyvä koiranlukutaito ja se kunnioittaa toisia koiria aivan käsittämättömän hyvin. Se ei ole päällepäsmäri, mutta ei mikään seinäruusukaan.
Myrsky ei kyllä ole yhtään kyylääjä, eikä se ole esimerkiksi koskaan välittänyt autoista tai liikkuvista asioista/lähtenyt niitä kyttäämään tai paimentamaan. Se ei käytä silmää juuri ollenkaan.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s